Livsdokumentet ®

Digitalt bankfack - gratis

Ett digitalt bankfack är tryggt.

Livsdokumentet® är ett digitalt bankfack och livspärm som ger dig möjlighet att på ett tryggt sätt hålla ordning på dina privata uppgifter och viktiga dokument genom hela livet. Enkelt, tryggt och säkert med inloggning via BankID. Tjänsten är kostnadsfri och kommer alltid att vara. Livsdokumentet är till stor hjälp när du:

  • Köper din första bostad
  • Gifter dig
  • Bildar familj
  • Gör karriär
  • Ordnar för framtiden

Enkelt, tryggt och säkert.

Idag finns det tusen ställen att spara saker på. Molntjänster, hårddiskar och förstås den gamla hederliga byrålådan. Handen på hjärtat, vet du var du har alla viktiga papper och handlingar? Allt från papper till digitala dokument hamnar ofta på olika ställen. Livsdokumentet hjälper dig att samla viktigheterna på en plats som bara du kommer åt. En plats som finns kvar vad som än händer. Du väljer också vem eller vilka som får ta del av dina livsdokument den dagen du inte längre finns i livet. Så skapar du ditt Livsdokument:

Börja med att skapa ett kostnadsfritt Livsdokument genom att skriva in ditt personnummer och identifiera dig med BankID. Enkelt, tryggt och säkert.

Lägg till önskade kontaktpersoner och ange personernas e-postadresser. En inbjudan sänds automatiskt via e-post till den eller de personer du vill ska få tillgång till dina digitala livsdokument den dagen du inte längre finns i livet. För att du ska vara säker på att din digitala pärm hamnar i rätta händer måste dina kontaktpersoner acceptera inbjudan, logga in i tjänsten, ange sitt personnummer och identifiera sig med BankID. Din kontaktperson sammankopplas då med din profil och har själv även möjlighet att nyttja hela tjänsten. Du kan när som helst ta bort eller lägga till en eller flera kontaktpersoner.

Med kategorier blir det enklare att hitta dina viktigheter. I vår digitala tjänst skapar du dina egna kategorier. Utgå från dina behov och helt efter eget huvud för att ta fram kategorier som kan hjälpa dig att få bättre koll på dina viktiga dokument.

Skapa en trygg plats för alla dina livshändelser. Avtal, betyg, vigselbevis, renoveringsfakturor och mycket annat. Fota av dina livsdokument och lägg till dem i din digitala pärm.

Att komma i gång och ordna för framtiden kan antigen kännas för tidigt eller för sent. I Livsdokumentet kan du dokumentera önskemål för framtiden som är viktiga för dina anhöriga att känna till den dagen du inte längre finns. Genom att ange en eller flera kontaktpersoner delas ditt Livsdokument automatiskt den dagen då du inte längre finns i livet och du undviker att din viktiga information riskerar att försvinna. Samtidigt underlättar du för dina anhöriga när de behöver det som allra mest. En trygghet för dig genom hela livet och en omtanke för andra i framtiden.

Höga krav på säkerhet är centralt i all hantering av din information. Livsdokumentet är kopplat till ditt personnummer. Du loggar in i tjänsten med BankID och all din data krypteras unikt för dig enligt högsta industristandard samt lagras säkert på servrar i Sverige.

Systemet samkörs regelbundet med statens personadressregister (SPAR) och identifierar på så sätt om du inte längre finns i livet. Behörig kontaktperson informeras automatiskt via e-post om att din digitala pärm finns tillgänglig. Din kontaktperson loggar in i sin egen profil med BankID och väljer sedan ditt konto i menyfältet. Din kontaktperson kan först då se och läsa dina uppgifter i PDF-format samt ladda ner dokument från ditt dokumentarkiv.

  • Chatta direkt Vardagar 08-17
  • Kontakta oss