Eriks tips inför en begravning

Tips till dig som ska planera en begravning

Vilka tips är relevanta inför en begravning? Vem kan ge råd om att planera begravning? Det är inte lätt att veta vem man ska be om råd inför en begravning. Begravningsbolagets VD och grundare Erik Eriksson har över 30 års erfarenhet av att skapa vackra och personliga begravningar. Här har han sammanställt sina bästa tips för dig som ska planera en begravning.

Mina bästa råd för dig

Det är bra att komma i kontakt med en begravningsbyrå så snart som möjligt. Det kan vara svårt att hitta en tid för begravning som passar alla som vill delta och på vissa orter kan det ibland vara svårt att hitta en ledig lokal för ceremoni och minnesstund. Genom att börja planera i god tid finns det större möjlighet att ta avsked på det sätt som ni önskar. Du kommer via begravningsbyrån även att få en personlig begravningscoach- och rådgivare som hjälper dig genom hela processen. Det är en trygghet för närstående.

Våga fråga oss vad våra tjänster kostar och vad det finns för andra eller likvärdiga alternativ. Vi har ett brett tjänsteutbud i olika prisnivåer och hjälper till att skapa det som du vill ha. Vi går alltid igenom och sammanställer tillsammans vad du beställt av oss i en orderbekräftelse. Det görs innan vi påbörjar uppdraget så att du känner dig trygg med vad du köper och kan förvänta dig av oss. Alla våra kostnader är transparenta och finns på hemsidan.

Låt din fria inspiration skapa ett personligt minne och livsporträtt efter den avlidne. Ett bra tips är att skriva ner fem egenskaper hos den avlidne, så återkommer vi med ett förslag på hur det personliga avskedet skulle kunna skapas. Men små enkla medel kan vi tillsammans skapa minnen för livet.

När du ska välja begravningsbyrå kommer du stöta på många olika alternativ. Renodlade nätaktörer, byråer anslutna till branschförbund och mindre men lokala aktörer. Inget alternativ är varken "rätt" eller "fel" på förhand. Det är du som vet vad du vill ha och behöver. För mig är människorna bakom och inom företaget det absolut viktigaste vid valet av byrå. Det är din personliga rådgivare som är avgörande och som ansvarar för att uppfylla dina förväntningar och beakta dina val och önskemål. För mig och mina medarbetare är det avgörande att vi får ert förtroende att ta hand om din anhörige och att vi tillsammans skapar ett personligt och vackert minne av personen.

"Bästa begravningsbyrån som går att hitta. Bara bäst under sådana omständigheter!”

Michelle H

"Erik är en klippa i en overkligt svår situation."

Joachim N

"Mycket trevligt och proffsigt bemötande. En fin begravning på alla sätt."

Anders I

"Jag anlitade dem efter rekommendation och har inte ångrat det. Jag är mycket nöjd."

Lena L

"Planering och genomförande av begravningsgudstjänst, minnesstund, bouppteckning. Utmärkt information.”

Ingrid G

"Personlig bemötande med respekt. Tjänstvillig och behjälplig på alla sätt."

Charlotte C

"Trevligt och hänsynsfullt. Vi fick precis den begravning vi önskade. Stort tack!"

Anna H

Mer läsning

  • Välkommen till Begravningsbolaget

    Läs mer om oss

  • Planera begravning

    Börja med planeringen

Vi är närvarande, bryr oss och ser människan

Välkommen till våra kontor runt om i landet för ett personligt möte eller kostnadsfritt hembesök.